Error message

 • Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in drupal_environment_initialize() (line 687 of /home/darismk/public_html/includes/bootstrap.inc).
 • Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in drupal_environment_initialize() (line 690 of /home/darismk/public_html/includes/bootstrap.inc).
 • Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in drupal_environment_initialize() (line 691 of /home/darismk/public_html/includes/bootstrap.inc).
 • Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in drupal_environment_initialize() (line 692 of /home/darismk/public_html/includes/bootstrap.inc).
 • Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in drupal_environment_initialize() (line 695 of /home/darismk/public_html/includes/bootstrap.inc).
 • Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in drupal_environment_initialize() (line 697 of /home/darismk/public_html/includes/bootstrap.inc).
 • Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in include_once() (line 302 of /home/darismk/public_html/sites/default/settings.php).
 • Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in include_once() (line 303 of /home/darismk/public_html/sites/default/settings.php).
 • Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in include_once() (line 311 of /home/darismk/public_html/sites/default/settings.php).
 • Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in include_once() (line 318 of /home/darismk/public_html/sites/default/settings.php).
 • Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in drupal_settings_initialize() (line 791 of /home/darismk/public_html/includes/bootstrap.inc).

Бројачи на удари на молња

Бројач на удари на молња

БУМ-10

 

Бројачот на удари на молња БУМ-10 е проектиран за употреба со громобранските фаќачи ВЕДА ТОТАЛ.

БУМ-10 може да се монтира било каде вдолж одводниот спроводник.

Наменет е да го регистрира бројот на удари на молња прифатени од громобранскиот фаќач и спроведени од одводниот спроводник.

Вградениот аналоген бројчаник овозможува едноставно читање на бројот на регистрирани удари на молња.

БУМ-10 е потполно автономен. За својата работа не користи надворешно електрично напојување, туку го користи ефектот на индуциран напон при поминувањето на струјата на молњата низ одводниот спроводник.

Проверката на исправноста на уредот може едноставно да се направи на лице-место со батерија од 9V.

Brojac 

 

Tabela

 

KATALOG