Error message

 • Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in drupal_environment_initialize() (line 687 of /home/darismk/public_html/includes/bootstrap.inc).
 • Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in drupal_environment_initialize() (line 690 of /home/darismk/public_html/includes/bootstrap.inc).
 • Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in drupal_environment_initialize() (line 691 of /home/darismk/public_html/includes/bootstrap.inc).
 • Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in drupal_environment_initialize() (line 692 of /home/darismk/public_html/includes/bootstrap.inc).
 • Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in drupal_environment_initialize() (line 695 of /home/darismk/public_html/includes/bootstrap.inc).
 • Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in drupal_environment_initialize() (line 697 of /home/darismk/public_html/includes/bootstrap.inc).
 • Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in include_once() (line 302 of /home/darismk/public_html/sites/default/settings.php).
 • Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in include_once() (line 303 of /home/darismk/public_html/sites/default/settings.php).
 • Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in include_once() (line 311 of /home/darismk/public_html/sites/default/settings.php).
 • Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in include_once() (line 318 of /home/darismk/public_html/sites/default/settings.php).
 • Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in drupal_settings_initialize() (line 791 of /home/darismk/public_html/includes/bootstrap.inc).

ВЕДА ТОТАЛ раностартувачки громобрани

VEDA TOTAL

ВЕДА ТОТАЛ

 

ПРВИОТ „ПАМЕТЕН“ ГРОМОБРАН НА СВЕТОТ

СО ВГРАДЕН УРЕД ЗА РАНО СТАРТУВАЊЕ

 

ВРВ НА ГРОМОБРАНСКАТА ЗАШТИТА

СО МОДУЛАРНА НАДГРАДЛИВОСТ

GLAVA

  

KATALOG 

Громобранските фаќачи ВЕДА ТОТАЛ гарантираат изведба на безбеден и ефикасен систем за заштита на објекти и отворени простори од директен удар на молња. Конструирани и изработени се четири модели со различни радиуси на заштита. Испитани и сертифицирани се во меѓународната акредитирана лабораторија ICMET Craiova за потполно задоволување на критериумите на македонскиот стандард МКС Н.Б4.810:2000 и меѓународно прифатените стандарди за громобранска заштита NFC 17-102:2011 (Annex C) и UNE 21.186.

 

TABELA

 

За првпат во еден громобран постои можност да се вгради електронски уред за рано стартување кој користи најнова микропроцесорска електроника со технички најнапредна технологија за детекција на молњи во непосредната и подалечната околина.

Дополнителните можности за комуникација и брза размена на податоци преку FDDE технологија (Fast Dynamic Data Exchange) со соседни и подалечни громобрански фаќачи од овој тип овозможува гарантирана заштита на обезбедуваните објекти и отворениот простор околу нив.

 

Додатните модули со опции за интернет-поврзување со терестријални, хидрометеоролошки и сателитски системи за рано предупредување и дојава за наближување на грмотевично невреме, го прави громобранскиот фаќач ВЕДА ТОТАЛ единствен комуникативен громобран на светот.

Инсталирањето софтвер со алгоритам за рано стартување овозможува автоматско самостојно или здружено интелигентно донесување одлуки за навремено активирање на неопходните склопови заради брза реакција при надоаѓање на молњата и создавање услови за пораст на најбрз стример.

Модуларните опции за идентификација, книга на значајни настани, самодијагностика, број на примени удари на молња, алармна дојава при наидување грмотевично невреме, можност за комуникација со корисникот и интегрираност во светскиот систем за детекција на молњи се особености кои се првпат применети кај еден громобрански фаќач.