Error message

 • Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in drupal_environment_initialize() (line 687 of /home/darismk/public_html/includes/bootstrap.inc).
 • Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in drupal_environment_initialize() (line 690 of /home/darismk/public_html/includes/bootstrap.inc).
 • Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in drupal_environment_initialize() (line 691 of /home/darismk/public_html/includes/bootstrap.inc).
 • Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in drupal_environment_initialize() (line 692 of /home/darismk/public_html/includes/bootstrap.inc).
 • Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in drupal_environment_initialize() (line 695 of /home/darismk/public_html/includes/bootstrap.inc).
 • Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in drupal_environment_initialize() (line 697 of /home/darismk/public_html/includes/bootstrap.inc).
 • Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in include_once() (line 302 of /home/darismk/public_html/sites/default/settings.php).
 • Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in include_once() (line 303 of /home/darismk/public_html/sites/default/settings.php).
 • Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in include_once() (line 311 of /home/darismk/public_html/sites/default/settings.php).
 • Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in include_once() (line 318 of /home/darismk/public_html/sites/default/settings.php).
 • Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in drupal_settings_initialize() (line 791 of /home/darismk/public_html/includes/bootstrap.inc).

За нас

Дарис инженеринг ДООЕЛ Скопје започнува со работа во 2014 година со скромна палета од дејности, вклучително и организирано сопствено производство на опрема за громобранска заштита.

Агресивниот комерцијален настап и извонредниот квалитет на производите и услугите кои фирмата ги понуди овозможија Дарис инженеринг ДООЕЛ за кратко време да стане реномирана компанија препознатлива на пазарот во Македонија и пошироко. 

 

Гаранција за квалитетот на сопственото производство, производите и услугите се образованиот кадар со бројни квалификации, континуираните обуки и богатото работно искуство на персоналот на компанијата и стручните соработници.

 

Компанијата е етаблирана со препознатлив квалитет во областа на проектирање, дистрибуција, производство, монтажа на опрема и изведба на комплетни системи од следните области:

 

 • сопствено производство на модуларни громобрански фаќачи со уред за рано стартување (ГФУРС) тип ВЕДА ТОТАЛ;
 • сопствено производство на бројачи на удари на молња, далечински соларни тестери за громобрани и придружна громобранска опрема;
 • изведба и контрола на системи за громобранска заштита;
 • стручна техничка помош за демонтажа на радиоактивни громобрани (РАГ);
 • заземјувачки системи;
 • компензација на реактивна енергија;
 • антикорозивна катодна заштита - изведба, сервис и контрола;
 • фотоволтаични системи за електрично напојување (островски и вмрежени);
 • системи за автоматско управување;
 • електрично осветление;
 • осветление со дневни светилки без електрично напојување;
 • контактно и бесконтактно мерење температури во индустријата;
 • системи за детекција на гасови;
 • изведба на електрични инсталации во експлозивна (Ех) изведба;
 • „паметни“ електрични системи и инсталации;
 • специјални електрични системи на барање на клиентите;
 • мерни инструменти за електрични и неелектрични големини;
 • овесна и спојна опрема (вкрсни спојки, шелни, држачи и слично);
 • изработка на проекти, студии и стручни извештаи.

 

Дарис инженеринг ДООЕЛ со гордост може да се пофали со реномето на огромно кумулативно искуство на својот персонал и стручните соработници со произведени, проектирани, инсталирани и контролирани системи за громобранска заштита, радиоактивни громобрани и громобрански фаќачи со уред за рано стартување кај околу 500 громобрански системи во Република Македонија.

 

Целокупното производство и понудените услуги на компанијата се унифицирани со процедури сертифицирани согласно стандардот ISO 9001:2008.

 

За сите понудени производи и услуги компанијата Дарис инженеринг ДООЕЛ на своите клиенти и соработници им нуди беспрекорна постпродажна стручна техничка поддршка, наменски обуки и сервис.

 

Мисија на компанијата е постојано проширување на асортиманот на сопствени производи и услуги, при што тоа задолжително да се работи најпрофесионално и навремено. На клиентите да им се нудат и испорачуваат производи и услуги со врвен квалитет и високоефикасни системски решенија со најнова технологија и автентичен know-how.

Целокупното работење на компанијата се извршува флексибилно и прилагодено согласно најпребирливите барања на клиентите.

Дарис инженеринг ДООЕЛ продолжува со вложувања во развој на нови технологии и иновативни решенија со постојан стремеж за зголемена застапеност на домашниот пазар и пробив на странските пазари.