Error message

 • Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in drupal_environment_initialize() (line 687 of /home/darismk/public_html/includes/bootstrap.inc).
 • Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in drupal_environment_initialize() (line 690 of /home/darismk/public_html/includes/bootstrap.inc).
 • Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in drupal_environment_initialize() (line 691 of /home/darismk/public_html/includes/bootstrap.inc).
 • Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in drupal_environment_initialize() (line 692 of /home/darismk/public_html/includes/bootstrap.inc).
 • Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in drupal_environment_initialize() (line 695 of /home/darismk/public_html/includes/bootstrap.inc).
 • Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in drupal_environment_initialize() (line 697 of /home/darismk/public_html/includes/bootstrap.inc).
 • Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in include_once() (line 302 of /home/darismk/public_html/sites/default/settings.php).
 • Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in include_once() (line 303 of /home/darismk/public_html/sites/default/settings.php).
 • Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in include_once() (line 311 of /home/darismk/public_html/sites/default/settings.php).
 • Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in include_once() (line 318 of /home/darismk/public_html/sites/default/settings.php).
 • Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in drupal_settings_initialize() (line 791 of /home/darismk/public_html/includes/bootstrap.inc).

Катодна заштита

Станица за катодна заштита

СТАНИЦА ЗА КАТОДНА ЗАШТИТА

Тип: ДРС-СКЗ-Р (со мануелна регулација) и ДРС-СКЗ-А (со автоматска регулација)

Излезна моќност: 400W,  800W,  1000W,  1200W,  1600W  и  1800W

Напојување: 220V / 50Hz  или  380V / 50Hz

Излезни параметри:

    максимален напон: 6V,  12V,  20V,  30V,  40V  и  60V

    максимална струја : 5A,  10A,  30A,  40A,  60A  и  100A

Регулација на излезните параметри: скоковито или континуирано

Приказ на излезните параметри: аналогни инструменти или дигатитални дисплеи

Аноди за катодна заштита

ЖРТВУВАНИ АНОДИ ЗА КАТОДНА ЗАШТИТА

Галвански жртвувани аноди: Mg,  Al  и  Zn

Жртвувани аноди за заштита со наметната струја: FeSi,  Graphite  и  MMO-Ti

 

Тежини: 14,5kg  до  99kg

Должини: 900mm  до  2000mm

 

Тип на приклучен кабел: XLPE/PVC, HMWPE, PVDF(Kynar), XLPE/PVC/SWA/PVC, EPR/CSPE

Контролно мерно место

КОНТРОЛНО-МЕРНО МЕСТО ЗА КАТОДНА ЗАШТИТА

 

Тип: ДРС-КММ-КЗ

 

Материјал: поцинкуван челичен лим

 

Облик: квадратен профил

 

Дополнителна заштита: премаз од антикорозивна заштитна боја

Спојна кутија

СПОЈНА КУТИЈА ЗА КАТОДНА ЗАШТИТА

 

Тип: ДРС-СК-КЗ

 

Материјал: двојно декапиран лим

 

Облик: квадратен или правоаголен профил

 

Испорака: со или без носечки столб

Преносна електрода

ПРЕНОСНА Cu-CuSO4 ЕЛЕКТРОДА

 

Тип: пенкалеста, за бетонска подлога и шилеста

 

Материјал: комбинација од бакар и пластика

 

Материјал на врвот: полупропустлива керамика

 

Рок на траење: неограничен

Трајна електрода

ТРАЈНА Cu-CuSO4 ЕЛЕКТРОДА

 

Примена: во вода, во земја и во бетон

 

Материјал: порозна мембрана + електричен мил + јонски разменувач

 

Препознатливост: капачиња од силиконска гума со силна боја

 

Рок на употреба: над 30 години

Изолирачка прирабница

ИЗОЛИРАЧКИ ДИЕЛЕКТРИЧНИ ПРИРАБНИЦИ

 

Примена: за електрично одвојување на механичката врска кај цевководи

 

Материјал: бакелит, јувидур, текстолит

 

Димензии: DN25 (Ø125mm) до DN300 (Ø470mm)

 

Номинален притисок: PN 16

Коксно полнило

КОКСНО ПОЛНИЛО

 

Гранулација: 2 - 10mm

 

Пакување: вреќи од 50kg до БИГ-БЕГ вреќи

 

Примена: за намалување на преодниот отпор анода-земја

 

Рок на употреба: неограничен