Error message

 • Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in drupal_environment_initialize() (line 687 of /home/darismk/public_html/includes/bootstrap.inc).
 • Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in drupal_environment_initialize() (line 690 of /home/darismk/public_html/includes/bootstrap.inc).
 • Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in drupal_environment_initialize() (line 691 of /home/darismk/public_html/includes/bootstrap.inc).
 • Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in drupal_environment_initialize() (line 692 of /home/darismk/public_html/includes/bootstrap.inc).
 • Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in drupal_environment_initialize() (line 695 of /home/darismk/public_html/includes/bootstrap.inc).
 • Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in drupal_environment_initialize() (line 697 of /home/darismk/public_html/includes/bootstrap.inc).
 • Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in include_once() (line 302 of /home/darismk/public_html/sites/default/settings.php).
 • Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in include_once() (line 303 of /home/darismk/public_html/sites/default/settings.php).
 • Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in include_once() (line 311 of /home/darismk/public_html/sites/default/settings.php).
 • Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in include_once() (line 318 of /home/darismk/public_html/sites/default/settings.php).
 • Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in drupal_settings_initialize() (line 791 of /home/darismk/public_html/includes/bootstrap.inc).

Соларни системи

Потребата од електрична енергија во домаќинствата и индустријата расте секоја година со забрзано темпо. Меѓутоа со исто темпо расте и цената на овој енергенс. Единствено решение за решавање на овие проблеми е примената на алтернативни извори на енергија, во прв ред сончевата енергија.

 

Дарис инженеринг ДООЕЛ е компанија со искуство во проектирање и изведба на соларни системи. Вработениот персонал и стручните соработници се целосно обучени и едуцирани за проектирање и изведба на системи за соларна енергија. Горди сме на нашиот инженерски кадар кој во 2012 година се здоби со стручно звање SOLAR EXPERT преку Германската стопанска комора KOBLENZ – сертификат признаен на сите светски меридијани!

 

Подготвени сме да понудиме проектирање и изведба на следните услуги од соларната техника:

 • соларни фотоволтаични електрични централи;
 • соларни фотоволтаични системи за електрично напојување во домаќинствата и индустријата;
 • островски соларни фотоволтаични системи за електрично напојување на опрема во непристапни предели каде нема изведена електрична мрежа;
 • соларни фотоволтаични системи за јавно осветление;
 • специјални наменски соларни системи на барање на клиентите;
 • стручен консалтинг за соларно напојување.

 

Квалитетот на сите производи и услуги се потврдени со сертификат ISO 9001:2008 и со континуираната едукација на стручниот кадар, иновативен развој на сопствени производи и постојан напредок со врвна сертифицирана технологија.

 

За сите понудени производи и услуги компанијата Дарис инженеринг ДООЕЛ на своите клиенти и соработници им нуди беспрекорна постпродажна стручна техничка поддршка, наменски обуки и сервис.